מנגל למתקדמים: כך המקצוענים עושים פיקניק

יום העצמאות שבא ומתקרב אלינו הוא הזדמנות מצוינת לדבר על ‘מנגלים’.

בואו נדבר על מתקני גריל בגז, התקדמנו והיום הרבה יותר קל, מדויק, בטוח וידידותי לסביבה לצלות בשר (או ירקות) על ברביקיו גז מאשר על מנגל פחמים. אגב, זה בדרך כלל גם יוצא הרבה יותר טעים. 

אז לרגל יום העצמאות הכנו עבורכם סקירה קצרצרה שתעשה לכם קצת סדר ותעזור לכם להבין טוב יותר את העולם המופלא של מתקני הגריל גז. השלב הראשון הוא להבין את סוגי הגרילים שהשוק מציע ולבחור את זה שהכי מתאים עבורכם. הנה הקטגוריות העיקריות. 

  • מתקן גריל גז

מתקן גריל גז יודע לעשות כל מה שמנגל פחמים יודע לעשות רק טוב יותר. הערה כללית חשובה, כשאתם בוחרים גריל גז חשוב לבחור רק במוצר שעומד בתקן, כי בסופו של יום אנחנו מדברים על מוצר שעובד על גז ופועל בטמפרטורות מאוד גבוהות ועל בטיחות לא מתפשרים. בנוסף, אם אתם מעוניינים בחיבור גז קבוע (במרפסת או בחצר) חשוב שהחיבור יבוצע רק על ידי איש גז מוסמך. 

 אחרי שזה נאמר, אנחנו ממליצים שתבחרו רק בגריל גז שמחמם בעוצמה של 15,000 BTU ומעלה (ויש מכשירים שמגיעים לעצמה של 60,000 BTU). עצמת BTU גבוהה זה חשוב. חשוב לא פחות שהגריל יהיה איכותי עם חיזוקי אלומיניום, כי גריל לא איכותי לא ישרוד תקופה ארוכה בעוצמות BTU גבוהות. ו

כמו כן, ודאו שהרשת היא רשת ברזל, כי רשת כזו סופחת יותר חום מה שמשפר את איכות הצלייה ומונע בזבוז אנרגיה. וכמובן, ודאו שאתם רוכשים מותג מוכר בעל מוניטין ו’אמא ואבא’ בישראל שיכול לספק לכם שירות ואחריות. למשל, אנחנו, ב’ארץ ציוד מחנאות‘, ממליצים על הגרילים של חברת קולמן מדגם רבולושין:

2 מבערים3 מבערים ו- 4 מבערים.

  • מעשנה

מעבר לגריל הגז שמחליף את מנגל הפחמים, עולם מכשור הברביקיו המתקדם מזמן לנו גם קונספט קולינארי חדש (בעולם הקולינריה הישראלי המודרני) להכנת בשר – עישון. 

בשונה מצלייה שהיא תהליך יחסית מהיר שמתבצע בטמפרטורות של מעל 200 מעלות צלזיוס, עישון הוא תהליך צלייה איטי בטמפרטורה נמוכה (של בין 70 ל-100 מעלות צלזיוס) שבמהלכו הבשר גם סופח טעמי עשן. לצלייה האיטית והמעושנת יש יכולת לחולל פלאים בנתחי בשר. 

אמנם מדובר במיומנות שצריך ללמוד, אך היא עשויה לשדרג את הבשר. בעבר מעשנות היו פועלות כמו מנגל על גחלים וזה דרש מהמעשן להיות בסביבה ולטפל במתקן. כשלוקחים בחשבון שעישון נתח יכול לקחת גם 18 שעות, אפשר להבין למה רק יחידי סגולה עסקו בכך. היום, יש דור חדש של מעשנות שעובד באופן אוטומטי (עם מערכת שמזרימה שבבי עץ) ואפשרות לשליטה מרחוק על התהליך באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד. 

מעשנה אינה מכשיר זול ולכן מומלץ רק למי שצלייה והכנה של בשר היא אצלו חלק מדרך חיים. עבור כאלה מומלץ לבחור באיכותי ולא בהכרח בזול. כי רכישת מעשנה היא תרחיש קלאסי בו על הזול עלולים לשלם, בהמשך, ביוקר. כשזה מגיע למעשנות אנחנו מאוד מאמינים במוצרים של חברת TRAEGER

  • מעשנה משולבת בגריל

אם אתם מאלו שאוהבים גם וגם יש בשוק מכשירים משולבים שהם גם גריל וגם מעשנה וניתן לשנות בהם את תצורת הצלייה לפי הצורך. 

כאשר מדובר במכשיר מורכב, ההקפדה לבחירה במותג איכותי רק מקבלת משנה תוקף. אנחנו, ב’ארץ ציוד מחנאות’, ממליצים במקרה הזה על גריל מדגם

IRONWOOD של חברת TRAEGER

  • גריל גז נייד

כל המכשירים שהצגנו בפניכם עד עכשיו הם מכשירים נהדרים שיכולים להפוך כל ברביקיו לחגיגה של טעמים מסעירים. אך מדובר במכשירים מסיביים שבהקשר הזה מאוד שונים ממנגל הפחמים המסורתי.

 מאחר שביום העצמאות, לצד מי שחוגג בחצר או במרפסת, יש רבים שרוצים לקחת את החגיגה והגריל לחיק הטבע. אנחנו שמחים לבשר לכם שגם לסקטור הזה יש תשובה משודרגת למנגל הפחמים – מנגל גריל גז נייד. מדובר במתקנים קומפקטיים, שהטובים שבהם מתקפלים לכדי תיק נשיאה קטן שנכנס בקלות לכל תא מטען. 

כשאתם רוכשים מנגל גריל גז נייד לקמפינג, הקפידו לבחור בכזה שעובד עם בלוני גז קטנים (של 400 ג’) שהרבה יותר נוחים לנשיאה ותפעול. אנחנו, ב’ארץ ציוד מחנאות’, ממליצים על הגריל גז נייד מתקפל נומאדיק NOMADIQ BBQ

  • כיסוי לגריל גז ואביזרים לגריל

כדי לתחזק ולשמור את הגריל בצורה נאותה, מומלץ להצתייד ב:

כיסוי לגריל גז איכותי מחברת COLEMAN, אשר קיימים במגוון דגמים בהתאם לגודל של הגריל גז שלכם:

כיסוי לגריל גז של קולמן 2 מבערים,

כיסוי לגריל גז של קולמן 2 מבערים עבה ו- כיסוי לגריל גז של קולמן 3-4 מבערים.

מומלץ גם להצתייד מברשת לניקוי הגריל.

לעמוד האינסטגרם שלנו לחצו כאן

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי